Kestopinnoitteen hoito


Kuinka saada keraaminen kestopinnoite kestämään pidempään ja pysymään vahvempana?

Nyt kun olet sijoittanut aikaa ja rahaa ajoneuvon suojaamiseen mahdollisesti parhaalla tuotteella mitä saatavilla on, joten voit myös huolehtia, että se kestää pitkään, eikös?

Hetkinen, Keraaminen pinnoite vaatii ylläpitoa?

Jos pinnoitteen jättää hoitamatta, jopa vahvimmat pinnoitteet alkavat hiljalleen hajoamaan itsekseen. Mikä on siis idea, hommata hydrofobinen pinta, jos et anna sille parasta mahdollisuutta selviytyä?

Jos termi hydrofobinen oli vielä tuntematon, se tarkoittaa veden hylkimistä. Usein kuvataan myös, miten pinnoite hylkii likaa, tahmeita ja limaisia epäpuhtauksia.

Mitä se ei kuitenkaan tarkoita on, että keraaminen kestopinnoite olisi itsepuhdistuva, ja että sinun ei koskaan enää tarvitsisi pestä autoasi.

Ei ole olemassa sellaista kuin pysyvä tai elinikäinen kestopinnoite, eikä kyllä huoltovapaata versiotakaan, vaikka välillä näitäkin termejä mainosteksteissä vilisee. Jopa ammattilaistuotteet alkavat pettää muutaman vuoden väärinkäytön jälkeen, joten älä siis oleta, että autonpesut ovat nyt virallisesti mennyttä.

Miksi ylläpitopesuaine?

Ammattilaiset ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että keraamisesti pinnoitetun auton pesu kahden viikon välein on hyvä nyrkkisääntö. Tämä ei vain vähennä riskiä pinnoitteen ennenaikaisesta häviämisestä vaan myös helpottaa happoisten saasteiden kuten linnunjätösten tai ötököiden syöpymistä itse tuotteeseen, ja samalla helpottaa tietysti itse pesutapahtumaa.

Jos pinnoitetta ei säännöllisesti "hangata" korkealaatuisella mikrokuitutuotteella, joka on kyllästetty pH-tasapainoisella huoltoshampoolla, sen hajoamisnopeus kasvaa eksponentiaalisesti. Eikä asiaan auta hyvin suolatut talviset pikatiet.

Valitettavasti muutamat "internetin asiantuntijat" ovat vakuuttaneet suuret joukot jo, että keraamisen pinnoitteen ylläpito vaatii vain minkä tahansa autoshampoon levittämistä, joka sinulla on silloin käsillä.

Muutamat todella toimivat autonpesuvinkit

Vaikka ylläpitopesuaine buustaakin keraamisen pinnoitteen suorituskykyä ja kestoa, se on vain yksi osa yhtälöä.

Valitettavasti usein ihmiset halveksuvat autonsa pesua, ja me ymmärrämme kyllä miksi. Sinulla on aivan varmasti parempaakin tekemistä lauantaiaamuna, kun nyppiä mehiläisiä pois autosi keulasta. Sellaiset asiat kuin yrittää muistaa, että mitä hel***** viime yönä oikein tapahtui ja miksi kalsarit ovat väärinpäin jalassa. Joten käännä kalsarit oikeinpäin ota kupponen kahvia ja hyödynnä seuraavat vinkit autonpesussa. Todennäköistä on, että ne auttavat tekemään seuraavasta pesukerrasta vähemmän turhauttavaa.

Vinkki 1: Sijoita laadukkaisiin tuotteisiin

On vanha vitsi, että hyvää ei saa halvalla, mutta valitettavan usein se on totta. Ne automarketin käytävän varrelle ripotellut extra-tarjous säämiskät ja kuraharjat saattavat olla myyjän kannalta ne parhaat tuotteet, mutta valitettavasti eivät sinun. Kuitenkaan kaikki eivät tarvitse esimerkiksi painepesuria ja voivat silti suorittaa laadukkaan autonpesun. Sijoita mieluimmin laadukkaaseen ruiskupistooliin, jossa on useita viuhkakuvioita. Näin huuhtelu on helpompaa ja nopeampaa ja löydät hyvän kuvion, joka sopii auton eri osille.

Vinkki 2: Sijoita laadukkaisiin tuotteisiin

Luulisi, että tässä vaiheessa korkealaatuisen mikrokuituliinan tai kintaan käyttö ajoneuvon pesuun olisi jo itsestäänselvyys. Mutta olisit yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset vieläkin raapivat rakkaan menopelinsä pinnat sumeiksi niillä keittiön altaan vierestä löytyvillä tuotteilla.

Älä sinä ole yksi heistä. Käytä rahaa laadukkaan pesukintaan, pakettiin yleiskäyttöisiä mikrokuituliinoja sekä erittäin imukykyisen kuivauspyyhkeen hankintaan. Käytät vähemmän aikaa pesuun ja kuivaamiseen ja lopputulos on aina priimaa.

Vinkki 3: Sijoita laadukkaisiin tuotteisiin

Pitkään harkitsemasi siivoustyö ei ole sentinkään arvoinen, jos käyttämäsi shampoo ei ole hyvälaatuista. Jätä siis se fairy-pullo rauhaan ja satsaa hyvään kinnasteluun tarkoitettuun pesuaineeseen. Laadukkaat shampoot ovat aina reilusti laimennettavia, joten pullollinen kestää käytössäsi pitkään.

Ja muista aloita ylhäältä ja etene alaspäin.