Keraamisen pinnoitteen hinta?

Mitä keraaminen pinnoite maksaa ja mistä tietää kannattaako se maksaa vai ei. Selvitetäänpä asiaa...

Miksi pinnoitus on niin kallista?

Jotta voimme paremmin ymmärtää keraamisen pinnoitteen hinnat, on tärkeää ymmärtää mitä tarvitaan jotta keraaminen pinnoite voidaan asentaa oikein ja onnistuneesti.

Ennen pinnoitteen asennusta on varmistuttava, että maalipinta on varmasti, ei vain puhdas, vaan riisuttu täysin puhtaaksi. Tämä vaatii paljon ennemmän, kuin vain perinteinen auton pesu.

Vaihe 1: Keraamisen pinnoitteen esivalmistelu

- Esipesu on vaihe, kun ajoneuvo pestään irtoliasta, mutta täysin kosketus vapaasti.

- Seuraavaksi tehdään perinteinen käsinpesu, mutta käyttäen parhaita kemikaaleja ja tekniikoita, jotta raot ja kolot saadaan varmasti puhtaiksi.

- Huolellisen pesun jälkeen aloitetaan raudanpoisto-vaihe. Maallikolle asia ei välttämättä kerro mitään, eivätkä useat ole tietoisia pienistä rautahiukkasista, joita maalipinnalla on vielä pesun jälkeen. Nämä mikroskooppiset hiukkaset ovat suuri syy maalipinnan virheiden aiheuttajista.

- Maalipinnan savihoito on viimeisiä esivaiheita. Oletko koskaan pesun jälkeen kokeillut autosi maalipintaa? Tuntuuko se karhealta? Vähän kuin hiekkapaperia... Savikäsittely poistaa kaikki viimeisetkin maalipintaan syöpyneet hiukkaset ja epäpuhtaudet ja takaa täysin puhtaan ja liukkaan pinnan.

- Lopuksi viimeinen pyyhintä ja liuottiminen poisto. Erityisillä kemikaaleilla poistetaan viimeisetkin öljyt, vahat ja muut jäljelle jääneet kemikaalit maalipinnalta.

Vaihe 2: Maalipinnan myllytys

Nyt kun maalipinta on täysin pesty ja riisuttu keraamisen pinnoitteen esivalmisteluissa, on aika tasoittaa lakkapintaa ja poistaa naarmuja. Koska keraaminen pinnoite on kestävin pitkäaikaisin suoja maalipinnalle, kaikki pienet virheet pinnoilla jäävät sinne, kunhan pinnoite on asennettu. Suomen olosuhteen kohtelevat ajoneuvoja raa'alla kädellä. Sen takia on tärkeää, että suoritamme maalipinnan korjausvaiheen ennen keraamisen pinnoitteen levitystä, poistaaksemme epätasaisuudet ja luoden sileän pinnan, johon keraaminen pinnoite voi kiinnittyä. Maalipinnan korjausvaiheita on kaksi: maalipinnan parannus (1-step) ja maalipinnan kiillotus (2-step).

Maalipinnan parannus

1-step kiillotus on tarkoitettu noin 70%:n virheiden poistoon, poistaen kevyitä pesunaarmuja ja harmaata huntua maalipinnalta. Syvät naarmut ja pinnan virheet jäävät vielä. Asiakkaan kanssa käydään esiarviossa lävitse tarkkaan mitkä naarmut voidaan poistaa ja mitkä jäävät jäljelle. Keskitytään tuomaan maalipinnalle selkeys ja lisää syvyyttä sekä korkea kiilto. 1-step kiillotus on yleisin kiillotusmuoto, jota teemme ja useat omistajat ovat jo tähän erittäin tyytyväisiä, eivätkä ole huolissan pienistä epätäydellisyyksistä, joita he eivät todellakaan näe.

Maalipinnan kiillotus

2-step kiillotus on vain aggressiivisempi muoto kevyestä 1-step kiillotuksesta. Jos maalipinta on todella huono, tai asiakkaalla on tarkka silmä tai kovemmat vaatimukset. Noin 90%:n virheiden poisto, poistaen syvempiä naarmuja sekä maalipinnan virheitä. Joitain yksittäisiä raapaleita voi jäädä riippuen ajoneuvon kunnosta. 2-step kiillotuksen toinen, erittäin hieno hiontavaihe tuo maalipintaan korkean kiillon ja selkeyden.

Pitääkö minun ostaa myllytys, jos haluan keraamisen kestopinnoitteen?

Yksinkertaisesti kyllä ja ei... No ei ollut yksinkertaista, mutta myllytys edesauttaa kestopinnoitteen tarttumista maalipintaan ja samalla maksimoi sen keston. Myllytys tuo esille pinnoitteen viimeisetkin parhaat ominaisuudet, mutta nostaa hintaa tietysti koska vaatii paljon töitä.

Jo kevein maalipinnan parannus pidentää keraamisen pinnoitteen käyttöikää luoden uskomattoman kauniin pinnan ja maksimoida käyttämäsi rahat...

Vaihe 3: Keraamisen pinnoitteen asennus

Kaiken tuon työn jälkeen päästään lopulta itse pinnoitteen asennukseen. Itse asennus kestää n. 1-3h auton koosta riippuen. Kuten toivottavasti huomasit kaikki työ tehdään esivalmisteluissa. Kaikki työvaiheet yhteenlaskettuna aikaa käytetään 1-3 päivää, kun työ tehdään laadukkaasti ja kunnolla. Valitettavasti laadukas työ ottaa aikaa ja asioita ei voi nopeuttaa kuten esim kuivuminen.

Toivottavasti tämä pitkä teksti auttaa ymmärtämään alan vaatimukset sekä keraamisen pinnoitteen hintalapun.


Keraamiset pinnoitteet

2 vuoden / 40 000 tkm pinnoite

IGL Coatings Quartz

alk. 390€

4 vuoden / 60 000 tkm  pinnoite

IGL Coatings Quartz+

alk. 550€

5 vuoden / 80 000 tkm pinnoite

IGL Coatings Kenzo

alk. 890€

1 vuoden / 20 000 tkm ikkunapinnoite

IGL Coatings Window

alk. 50€